Hoe ziet het kookproces eruit
Share
Van vers naar veilig!
Als ouder wil je alleen het allerbeste voor je kleintje. En dat begint bij voeding. Onze babymaaltijden worden met evenveel zorg bereid als je thuis zou doen, maar dat met de professionaliteit en hygiëne van een goed uitgeruste keuken. Elke maaltijd die in onze potjes belandt is vers, voedzaam en veilig. We nemen je stap voor stap mee in ons kookproces.
Stap 1: Inkoop van verse biologische producten.
Onze maaltijden beginnen bij de bron: verse groenten, mager vlees zoals rund en kip. Waarom voegen we ook dierlijke eiwitten toe? Dierlijke eiwitten bevatten alle 9 essentiële aminozuren die het lichaam zelf niet kan maken en die noodzakelijk zijn voor een goede groei. Dit maakt dierlijke eiwitten volledige eiwitten, in tegenstelling tot sommige plantaardige eiwitten, die niet alle essentiële aminozuren bevatten. Het is belangrijk voor de groeiontwikkeling, immuunsysteem, hersenontwikkeling en makkelijk te verteren. Kortom goed voor de ontwikkeling van de kleintjes.
We werken met vaste leveranciers, die ons voorzien van onbespoten groentes en vlees. Alles wordt nauwkeurig gecontroleerd op versheid en kwaliteit. Alleen het beste is goed genoeg voor een babymaagje.
Stap 2: Hygiënisch werken is essentieel
In onze keuken gelden strenge hygiëne eisen. Werkbladen, snijplanken en keukengerei worden voor en na gebruik gereinigd en gedesinfecteerd. We werken me aparte materialen per productgroep. Ook zijn we gecertificeerd met de HACCP code. Daarnaast houden we de temperatuur van de ingrediënten, kookgerei en opslagruimtes continu in de gaten, om voedselveiligheid te garanderen.
Stap 3: Zacht garen door stomen
Baby’s hebben nog een gevoelig spijsverteringsysteem en zijn gebaat bij zachte, licht verteerbare maaltijden. Daarom kiezen we voor stomen in plaats van koken. Zo blijven smaak, structuur en vooral de voedingsstoffen optimaal behouden, zonder dat er olie of zout aan te pas komt.
Stap 4: Mengen en fijn maken
Na het stomen worden de ingrediënten gemengd tot de juiste consistentie. We kiezen voor een fijne structuur met zachte stukjes. Omdat we het belangrijk vinden om baby’s al vroeg aan smaken en een lichte structuur te laten wennen. Dit omdat kinderen als ze wat ouder zijn en met de “pot’ mee mogen eten ze de smaak herkennen, en al een kleine structuur gewend is. Als je het tot 1 gladde puree maakt, herkennen ze later vaak de smaak niet en structuur. Alles wordt direct verwerkt om smaak en voedingswaarde te behouden.
Stap 5: In glazen potjes en dan invriezen
De verse maaltijd wordt afgewogen in direct in glazen potjes gedaan. Elk potje wordt zorgvuldig afgesloten en voorzien van een etiket. Met daarop de datum van invriezen en de houdbaarheidsdatum. En uiteraard de verplichte informatie over de inhoud.
Waarom kiezen voor vers en ingevroren?
Invriezen is een gezonde manier van conserveren. Het voorkomt bederf zonder kunstmatige toevoegingen. Zo weet je zeker dat jouw kindje een veilige, gezonde en verse maaltijd eet. Precies zoals je het thuis ook zou maken, maar dat met het gemak van een potje uit de vriezer.
Zorg in elke stap. Van selectie tot verpakking, elke stap in ons proces is erop gericht om jou kindje het beste te geven. Vers, biologisch, makkelijk en veilig. Dat is de kracht van onze babymaaltijden